Salsa Viborg

Salsa Viborg er en forening, der blev stiftet den 7. februar 2015 i Viborg Kommune.
Foreningens formål er at udbrede og fremme kendskabet til og kulturen bag salsadans og beslægtede latinamerikanske danse samt at etablere og fremme et velfungerende salsamiljø i Viborg og omegn. Læs i øvrigt foreningens vedtægter her: Vedtægter Salsa

Viborg Salsa Viborg holder fast til på Borgerhuset Stationen – Lille Sankt Hans Gade 7, 8800 Viborg– hvor vi enten danser på 1. sal i den store sal eller i stuen, ved siden af elevatoren, i lokale 1.

Foreningens bestyrelse består af syv medlemmer: Andrew Iles Buhelt , Rikke Donnerup, Sanni Dalsgaard, Lone Viborg, Dorthe Terp Hansen (Forkvinde), Hans Rytter and Lotte Vestergaard (Kasserer).

Salsaundervisning (og bachata) – niveau på holdene

  • Begynderhold: For dig, der ikke har danset cubansk salsa før eller blot har danset til drop-in hold (https://salsaviborg.dk/begynderhold/)
  • Improver: For dig, der kan grundtrin og de fleste basisfigurer (https://salsaviborg.dk/improver-hold/)
  • Letøvet: For dig, der er sikker i grundtrin og basisfigurer (https://salsaviborg.dk/letovet-hold/)
  • Øvet: For dig, der er meget sikker i både din stil og længere figurer (https://salsaviborg.dk/ovet-hold/)
  • Bachata – improver: for dig, der allerede har erfaring med bachata. Grundtrinene skal være på plads, og danserne skal kunne følge rytmen på diverse langsomme og medium hastigheds sange.

Er man i tvivl om sit niveau, kan I spørge underviseren på det respektive hold, hvor hun/han vurderer I hører til)

Tilmelding til hold

For at blive tilmeldt holdene skal du:

  • Gå ind på salsaviborg.nemtilmeld.dk
  • Klik på “Læs mere”
  • Vælg dit hold og dit køn
  • Vælg evt. “Medlemsskab af Salsa Viborg” under “Tillægsydelser”, hvis du ikke har betalt kontingent
  • Klik “Start tilmelding” og følg anvisningerne

Cubansk Salsa

Den form for salsa, der danses og bliver undervist i, i Salsa Viborg er cubansk salsa.

Cubansk salsa er en livsbekræftende pardans, hvor man løbende skifter dansepartner og derfor kan man både komme alene eller som par.

Grundtrinene og de første figurer er lette at lære, men ved længere tids bekendtskab til salsauniverset vil du gang på gang forundres over den alsidighed og de utroligt mange variationsmuligheder, der ligger i dansen.

Salsatek

Hver anden tirsdag (LIGE UGER) kl. 21:00 – 22:00 er der Salsatek i caféen på Borgerhuset Stationen. “Salsatek” er salsaens svar på et “diskotek”. Stemningen er afslappet og festlig, og der er mulighed for at købe drikkevarer. Det er gratis at deltage.

Bachata

Det er ikke i alle sæsoner vi kan stille hold med Bachata, men når vi har et hold, kan du finde det inde på Nemtilmeld også.

Bachata opstod i den Dominikanske Republiks landdistrikter og er de senere år hurtigt blevet en af de mest populære latinamerikanske dansearter.

Salsa Viborgs bachatahold vil vi kombinere Dominican style med den sensuelle og moderne stil, så danserne får en generel fornemmelse for, hvordan bachata danses globalt.

Der vil blive undervist i musikalitet, fodarbejde, bølger, føring, tegn og kropsbevægelser.