Begyndersalsa

Begynderhold i Cubansk Salsa v/ Søren Frølund

På dette begynderkursus i cubansk salsa vil Søren Frølund introducere deltagerne til den fantastiske verden salsadansen åbner op for. Hen over aftenenerne vil vi lære grundlæggende trin, rytmer og figurer, som gør det muligt at kaste sig ud på dansegulvet i leg og improvisation. Medbring gerne en mand eller to. Spørg fx naboen. Det er dog ingen betingelse at komme som par – du kan sagtens komme alene.

Holdet er for nye salsadansere, som enten er helt uerfarne eller har prøvet at danse salsa nogle gange på begynderniveau. Alle er velkommen uanset erfaring.

Søren har danset salsa siden midten af 80’erne og er meget inspireret af den Cubanske kultur. Han har mange cubarejser på sit CV og blandt andet herfra, har han dyb indsigt i og forståelse for den cubanske salsa. Han nyder at dele ud af sine erfaringer og han er en super dygtig instruktør, der evner at kunne forklare og overføre de meget grundlæggende kvaliteter i cubansk salsa. Sørens undervisning er altid festlig og tiden flyver afsted.

Lidt om Salsa…

Hvorfor er millioner af mennesker over hele verden i de sidste 30 år blevet besatte af cubansk salsa? En af forklaringerne er, at salsa ikke bare er en dansestil blandt mange andre. Salsa betyder “sovs” på spansk, hvilket antyder, at salsa er en sammensmeltning, en mangfoldighed og en helhed. Med navnet ”sovs” gør cubanerne grin med den måde, vi i vesten traditionelt har opfattet klassisk dans på som opdelt og splittet i genrer, dansestile og komplicerede kategorier, som man helst skal være finkulturel ekspert for at forstå sig på.

Salsa er ikke finkultur og for at danse salsa er det ikke vigtigt at være ekspert. Salsa er for alle – unge og gamle, tykke og tynde, høje og lave, ja selv syge og svage. Det vigtige er ikke, hvordan man ser ud, når man danser, men danseglæden og fællesskabet, man oplever, når man bevæger sig og improviserer, legende og svedende sammen med andre til rytmisk musik. Mange bruger salsa til at komme sig efter en depression.

Den cubanske salsakultur nedstammer fra tre kontinenter – Afrika, Amerika og Europa – og er blevet sammensmeltet til den sovs, som kaldes salsa. Sovs leder også tanken hen på noget, som ikke nødvendigvis er særligt smukt, men som er flydende, som pirrer sanserne med lugte, smage og farver og som frem for alt skal opleves og nydes.

Det praktiske:

Prisen pr. session er 55 kr., men betales som et samlet beløb for hele sæsonen.

For at blive tilmeldt holdet skal du:

1. Tilmelde dig på https://salsaviborg.nemtilmeld.dk/.
2. Husk at anføre det rigtige hold samt dit køn.
3. Vi bekræfter din indbetaling og tilmelding

FØRST til mølle-princippet:
Vi forbeholder os retten til at lukke holdet for kvinder, hvis fordelingen af køn bliver for skæv. Der er fortrinsret for nuværende holddeltagere. Hvis I kommer som par, er I sikret en plads.

 


Ønsker du at blive medlem af foreningen for at fortsætte på et fast hold koster dette 50,- kr. om året. Således kan du også deltage i vores ekstraordinære events som foregår året rundt. Du kan læse mere om vores aktiviteter her: http://salsaviborg.dk/begivenheder-events/

Besøg desuden vores Facebookside og Facebookgruppe her: https://www.facebook.com/salsaviborg/ og https://www.facebook.com/groups/562205250534457/

Senest opdateret den 16. juni 2018